18 júna 2014

Euro Bike Trip aka EBiT

Konečne som sa dostal na wifi takže môžem zosumarizovať prvých pár dní.
Deň 1
Ba - Wien (AT)
Úvodnú etapu so mnou absolvovalo ďalších 5 cyklistov (Axel, Miguel, Mišo, Andrej a Mirka) a podporný autotím v podobe Zuzky. Najmä vďaka nim prebehla cesta úplne v pohode a kilometre utešene pribúdali. Ani 2 dažďové prehánky nám nemohli znemožniť úspešné dosiahnutie Viedne.
Po krátkej prehliadke Viedne sme sa cez Prater a popri Donaukanali dopravili do Axelovho (dočasného) príbytku. Prešli sme 80 km.
Jednotliví účastníci ma pomaly opúšťali ako predzvesť, že tento výlet absolvujem sám. Večer sme ukončili drinkom Pitú+kola, ktorý zrejme nemá meno lebo by ho nikto triezvy nepil a hrou Infarkt, pri ktorej som ako prvý úspešne zinfarktoval.
Deň 2
Wien - Altenburg
Potom ako ma Miguel a Axel odprevadili som sa vydal na cestu konečne sám. Príliš veľa cyklociest vo Viedni má aj svoju nevýhodu, podarilo sa mi zablúdiť. Keďže som ale chcel ísť po Donauradweg, našiel som cestu pri Dunaji ako jasný poznávací znak.
Cesta bola jednotvárna, samá rovina. Čo by som dnes za takýto profil dal ;) V Tullne som zohnal cyklomapu pre Niederöstereich, ktorá mi vydržala až po hranice s Českom.
Po odbočení z Donauradweg na Kamptalweg sa cesta začala mierne vlniť. Cesta viedla údolím riečky Kamp, ktorú som však prvých pár km ani nespozoroval, možno práve pre kontrast vo veľkosti oproti Dunaju.
Miesto na stan som našiel ozaj impozantné - pokosená lúka so stočenými valcami suchej slamy. Po večernom menu trenčiansky párok s fazuľou a mätový čaj a 133 km som bez problémov zaspal.
Deň 3
Altenburg - Horní Stropnice (CZ)
Cez deň som videl priehrady na rieke Kamp, z miest stoja za zmienku Zwettl a Weitra. Mojim cieľom bolo už v tento deň doraziť do Česka, čo sa mi aj podarilo ale za akú cenu ;) Miesto na stan som už nenašiel, tak som si len rozložil spacák pri prístrešku. Cez deň sa našťastie všetko vypršalo a noc bola suchá. Aj tak som ale vstával už o 5 aby ma tu takto nikto nenašiel ;) Noc síce nebola extra úžasná, raz za čas sa to ale vydržať dá. Aj tak sa dnes teším do pohodlného stanu :D

7 komentárov:

Mig povedal(a)...

Ej veru, aj trochu závidím, aj keď tie počty kilometrov mi nechýbajú. Tebe ale určite problém nerobia.

Inak vo Viedni som trochu blúdil samozrejme aj ja. To asi petrí k tej povestnej Lebensgualitat.

Drž sa a čakám ďalšie updaty a možno aj fotky.

Axelsky povedal(a)...

Tak fajn ze si sa dako vymotal, aj ked tych 133km teda znie byt celkom dost :)
Postuj aspon denne GPS suradnice dakam nech si mozme spajat mapku :)
Drz sa!
aX.

pj povedal(a)...

Hehe, GPS súradnice neviem ani ja. S tými km to samozrejme išlo dole, ale stále držím priemer cez 100 km denne. Teraz práve sedím v penzióne v Mariánskych Kúpeloch, napíšem pár riadkov ak nezaspím

Mig povedal(a)...

Tak na to si počkám :)

Priemer km inak celkom slušný.

pj povedal(a)...

Ok, zaspal som :) ale už som nahodil ďalší príspevok, ak keď posledné dni len veľmi v skratke, no aspoň tam je kde sa nachádzam

Unknown povedal(a)...

Pj, drzime palce a aj tak trochu zavidime! ;)

pj povedal(a)...

Dík Milan, dobre robíte že závidíte len trochu, stále bicyklovať tiež nie je med lízať, ale väčšinou je to fajn :)